Autor | Wątek |
| Kurs instruktorski?! | 2004-01-14 0:46  |
Witam!
Poszukuje informacji na temat organizowanych kursów na instruktora sq. Kto ma uprwanienia, gdzie, kiedy i za ile można uzyskać odpowiednie certyfikaty.
Pozdrawiam, Marcin |
|
|
| Odp: Kurs instruktorski?! | 2004-01-15 10:05   |
uprawnienia ma napewno Pani minister Jakubowska ale ona jest teraz chora i wstrzymała wszelkie kursy:( podobno kiedyś prowadził takie zajęcia także przewodniczący CZARZASTY ale to tylko plotki !! |
|
|
| Odp: Kurs instruktorski?! | 2004-01-15 11:28   |
W chwili obecnej nie ma Polskiego Związku Squash'a i co za tym idzie instytucji nadającej takie czy inne uprawnienia squash'owe.
Instruktorzy squash'a w Polsce dogadują się indywidualnie z klubami, znajdują chętnych i ich uczą. Natomiast nie posiadają dokumentu nadającego im oficjalnego tytułu takiego instruktora. |
|
|
| Odp: Kurs instruktorski?! | 2004-01-16 0:12   |
Czy to oznacza, że w Polsce nie ma osób które przeszły jakieś szkolenia za granicą? Skąd w takim razie osoby, które uczą grać innych czerpią wiedzę na temat squash'a? Czy tylko z publikacji i nagrań video?
Przepraszam, że tak zarzucam Cię pytaniami, lecz wierzę iż możesz rozwiać moje wątpilwości - w końcu grywasz w Kahunie :-)
Czy ty też uczysz początkujących?
Ja od kilku lat gram w tenisa i myślę, że to jest świetny wstęp do tego by, czerpać pełną satysfakcję z gry w squash'a.
Chciałbym udoskonalić swoją grę w każdym elemencie, dlatego jeśli byłoby to możliwe, chciałbym byś wskazał mi jakieś wartościowe pozycje książkowe lub video, które pomogłyby mi poprawić moją grę.
Marcin |
|
|
| Odp: Kurs instruktorski?! | 2004-01-16 10:48   |
ojojoj Martin strasznie jesteś upierdliwy ! |
|
|
| Odp: Kurs instruktorski?! | 2004-01-16 10:58   |
Osoby, które uczą innych same uczyły się grać od instruktorów zagranicznych, grali ze świetnymi zawodnikami polskimi i zagranicznymi... Osoby te grają w squash'a od dawna i bardzo często co pozwolilo im osiągnąć dużo wyższy poziom gry niż osoby, których uczą.
Jeśli chciałbyś pobierać lekcje od świetnego zawodnika, trenera i bardzo sympatycznego Czecha za jednym razem polecam Tomasa Hrazsky'ego. W tym tygodniu daje lekcje wlasnie w Kahunie.
http://www.squash.com.pl/wiadomosc/79/
Jeśli chodzi o dobrego polskiego instruktora polecam Michała Dobrowolskiego, wraz z którym opracowujemy Internetową Szkołę Squash'a.
http://www.squash.com.pl/szkola/[Modyfikowane: 2004-01-16 11:01] |
|
|
| Odp: Kurs instruktorski?! | 2004-01-23 15:23  |
Z tego co wiem to jest trener squasha w Polsce z licencją instruktorską (być może jest ich więcej, ale ja znam jednego). Jest to Wojtek Kosow. Licencję nabył w Niemczech gdzie grał w Bundeslidze przez wiele lat. Niedługo wyda pierwszą w Polsce książkę na temat squasha tak obszernie traktującą o tej grze. Jeżeli masz ochotę czegoś więcej się dowiedzieć o nim samym to zapraszam na stronę : www.squash.net.pl.
Od roku razem trenujemy i prywatnie mogę powiedzieć, że jest doskonałym trenerem. Gram tak naprawdę drugi rok, ale jakiekolwiek postępy poczyniłem dopiero grając z nim.
Pozdrawiam |
|
|